Czy retinoid sam w sobie rozjaśnia PIH, czy potrzebny dodatek

Niektórzy mają PIH mocniejszy po drapaniu, mi pomogły plastry hydrożelowe na ranki, mniej ruszam i potem mniej przebarwień

2 polubienia

Uważaj na retinol 0,3% przy naczynkach, u mnie rumień się nasilał, lepiej wolniej zwiększać, a PIH i tak schodził

8 polubień

Miałam sukces z niacynamidem 4–5% rano, retinoid nocą, zero słońca, zdjęcia co tydzień, fajnie motywuje jak widzisz progres

10 polubień

Tylko nie drap łuski po retinoidzie, ja zrywałem i robiłem sobie nowe plamy, teraz zostawiam w spokoju

14 polubień

Ja lubię schemat retinoid wt-czw-sob, reszta dni nawilżanie plus azelaic rano, po 2 miesiącach plamy przeszły w beż zamiast mocnego brązu

10 polubień

Kupiłem lampę UV do akwarium i miałem wysyp PIH, serio filtr to podstawa, retinoid nie ogarnie jak UVA robi swoje

14 polubień

Za szybko podkręciłem retinoid i tylko zrobiłem większe podrażnienie, plamy ściemniały, teraz powoli i jest dobrze

6 polubień

Sama C mi nie dała efektu, z retinolem tak, ale dodatek azelaic 15% przyspieszył wyraźnie, nic nie piekło jak kładłam na suchą skórę

20 polubień

Nie wiem czy to popularne, ale zielony korektor na dzień psychicznie pomaga, a retinoid robi robotę nocą

9 polubień

Dorzucę, że jak pojawiają się nowe krostki to punktowo peroksyd benzoilu wieczorem i retinoid w inne dni, wtedy PIH nie przybywa

20 polubień