Gorące napoje i nagły rumień. macie obejścia w pracy?

Komu też gorąca kawa/herbata robi nagły rumień w pracy? Macie sprawdzone obejścia: jaka temperatura, jakie kubki, triki typu słomka, żeby wyglądać normalnie.

101 polubień

u mnie pomaga kubek termiczny z pokrywką i odczekanie aż napój spadnie do letniego, prubowałam też dolewać zimne mleko

9 polubień

Dzięki @vitaminclover_slupsk, ile minut zwykle czekasz i czy mierzysz temperaturę, czy po prostu na wyczucie?

9 polubień

Da się to ogarnąć technicznie: zmierz kuchennym termometrem, kiedy zaczyna Cię rumienić; u wielu osób próg to ok. 55–60°C, więc zostaw kawę otwartą 5–7 min albo przelej do zimnego kubka dwuwarstwowego, pij małymi łykami przez pokrywkę z małym otworem, oddychaj nosem, wcześniej 2–3 łyki chłodnej wody; test 3 dni: dzień 1 65°C, dzień 2 58°C, dzień 3 50–54°C i porównaj czerwienienie; awaryjnie przed spotkaniem chłodny kompres żelowy 2 min i korektor z lekką zieloną bazą

12 polubień

ja przeszłam na latte na lodzie w pracy, słomka pomaga bo nie paruje w twarz, a zielony primer pod nosem i policzkami ratuje

7 polubień

Słomka w biurze wygląda dziwnie, ja po prostu piję letnie i robię dwa małe łyki, przerwa, dwa małe łyki.

8 polubień

@dermocentrum super konkret, dzięki; zrobię test z termometrem i celem <55°C, do tego zamówię kubek dwuwarstwowy, dam znać jak poszło

3 polubienia

U mnie działa dolanie łyżki zimnej wody do kawy i kubek z pokrywką, para nie wali prosto w twarz.

13 polubień

kawa z termosu i małe łyki serio pomogło

9 polubień

Na spotkania biorę kubek stalowy z cienkim ustnikiem i wcześniej przykładam żelowy okład 1–2 min, makijaż mineralny plus odrobina zielonej bazy.

14 polubień

u mnie winna klimatyzacja, gorące plus zimny nadmuch masakra

10 polubień

Sprawdź też oddychanie: wdech nosem 4, wydech 4, mniej rozszerza naczynka; kubek z pokrywką i łyczek co 30 sekund plus łyk chłodnej wody.

6 polubień