hej, ile realnie nakładacie filtra na twarz: 2 palce czy 1/3 łyżeczki? mam cerę mieszaną, szybko się świecę i boję się przegiąć
u mnie 2 pełne palce na twarz i szyję, przy gęstych robie 1,5 palca, potem kapelusz
dzięki @mariannaszymanska, a 1/3 łyżeczki to mniej więcej to samo? przy 2 palcach mój SPF czasem roluje i mam glow jak żarówka
@gorska30 dla większości twarzy 2 pełne linie na dwóch palcach to ok. 1/3 łyżeczki, ale ważne jak to kładziesz: rozsmaruj na 2 cienkie warstwy, najpierw pół porcji, odczekaj 3-5 min, potem reszta; dociskaj dłońmi zamiast mocno trzeć, wtedy mniej się roluje i świeci; w słoneczne dni dołóż odrobinę na nos, kości policzkowe i czoło; prosty test domowy: raz odmierz 1/3 łyżeczki i zobacz czy skóra zostaje lekko wilgotna przez 30-60 s po aplikacji; jeśli spływa, spróbuj 1,5 palca + trzecia cieniutka warstwa punktowo; reaplikuj co 2-3 h
moim zdaniem łyżeczka to loteria, bo bywają różne; patrzę na pełne dwie linie na palcach i ważne by były pełne, nie cieniutkie kreski
u mnie 1,5 palca i kapelusz, zero dramatu
super, dzięki @kosmetolog34, spróbuję dwóch warstw i punktowego dokładania na nos, dam znać