ile produktu faktycznie nakładacie – 2 palce czy 1/3 łyżeczki

Hej, ostatnio wszędzie widzę dwie metody: 2 palce albo 1/3 łyżeczki. Ile realnie dajecie na twarz i szyję, żeby było skutecznie, ale bez tony bielenia i lepkości?

61 polubień

U mnie 2 palce na twarz, szyja pół palca, reaplikacja w południe, lekkie żele lepiej siadają pod makijaż.

10 polubień

Dzięki @alicja1996, 2 palce to też pod oczy i nos, czy omijasz te miejsca? I czy coś się roluje pod podkładem po takiej ilości?

7 polubień

1/3 łyżeczki to u mnie masakra, świecę się jak latarnia, 2 palce wchodzą spoko, psikam mgiełką i jest git

6 polubień

Praktycznie: policz ile produktu daje jedna pompka lub pasek na palcu. Nałóż na wagę kuchenną 10 pompek, podziel wynik przez 10, wyjdzie gram na pompkę. Dla większości twarzy 1–1,2 ml (zwykle 2 palce) wystarcza; 1/3 łyżeczki to ok. 1,6 ml i bywa za dużo. Rozprowadzaj w dwóch cienkich warstwach, 13 kropek na twarzy pomaga równomiernie pokryć. Sprawdź pokrycie pod lampką UV lub z naklejką UV, będziesz widzieć czy nie ma prześwitów.

5 polubień

serio wy to wszystko liczycie, na plażę ok, w mieście przesada

4 polubienia

Codziennie też ma sens, @jerzy69, bo UVA przenika przez chmury i szyby. Dla uproszczenia: twarz bez zarostu – 2 palce, twarz+szyja – 2,5–3 palce. Jeśli produkt ciężki, wybierz lżejszy, zamiast zmniejszać ilość. Nakładaj po kremie, daj mu 10 minut, potem makijaż. Reaplikacja: mgiełka z SPF jest dodatkiem, ale nie zastąpi pełnej porcji; użyj gąbki i małej porcji kremu SPF na wierzch makijażu.

9 polubień

ja 1 palec na twarz, 1 na szyję, działa

2 polubienia

Dla mniej błysku bierz filtry żelowe lub gel-cream, 2 palce, a nadmiar delikatnie odciśnij chusteczką po 5 minutach.

17 polubień

1/3 łyżeczki to mem, nikt normalny tego nie zniesie na co dzień.

17 polubień

Polecam metodę 13 kropek: czoło 3, policzki po 3, nos 2, broda 2, reszta szyja. Wychodzi u mnie tyle co 2 palce.

20 polubień

Mała twarz, 1,5 palca wystarcza, nie bieli.

1 polubienie

Koreańskie filtry wodne dają radę, 2 palce bez rollowania, potem cienki puder w strefie T i jest ok cały dzień.

20 polubień

Dzięki @polishdermatologist, jak z reaplikacją na makijaż w pracy, gąbka i małe porcje to ile mniej więcej? I ile czekać, żeby nie zmazać?

12 polubień

Możesz odmierzyć 1/4 łyżeczki na samą twarz, to zwykle bliżej realu niż 1/3. Zważ raz i zapamiętaj, potem licz pompki.

11 polubień

Robię 2 palce w dwóch turach, czekam 5 minut między, sprawdzam naklejką UV z Decathlonu, ciemnieje jak jest słońce i przypomina o reaplikacji.

4 polubienia

Na same policzki biorę trochę więcej, bo piegi łapią szybciej. Twarz 2 palce, szyja i uszy dodatkowy pół palca minimum.

2 polubienia

u mnie każdy krem się roluje 2 palce dają ciasto więc nakładam warstwami po troszku i jest lepiej serio

3 polubienia

Dwie warstwy robią robotę, najpierw pół porcji, po wyschnięciu druga połowa. Rzadziej się roluje, a pokrycie jest pełne, sprawdź w lustrze.

10 polubień

Facet tutaj, dwa paski na palcach, zarost skracam, inaczej zostają smugi.

3 polubienia