Jak notować odczucia, żeby po 2 tygodniach coś z tego wyszło

Chcę ogarnąć notatki z odczuć po kosmetykach, tak żeby po 2 tygodniach wyciągnąć wnioski; co konkretnie zapisywać codziennie, w jakiej formie, żeby miało sens

57 polubień

Zrób prosty dziennik: rano/wieczór wpisz użyte rzeczy, a obok trzy skale 0–10: pieczenie, ściągnięcie, tłustość; dzień 1, 3, 7, 14 zrób zdjęcie w tym samym świetle i test bibułką na czole

8 polubień

@kosmetolog34 dzięki, ile trzymać bibułkę i co oznacza wynik; jak zostaje duża plama to znaczy przetłuszcza się i mam coś zmienić od razu

17 polubień

Ja robię tabelkę w notatkach i emotki: :fire: piecze, :droplet:suche, :sparkles:ok, plus foto co parę dni

9 polubień

Na bibułkę przyłóż 5 sekund, bez dociskania; świeci się mocno i zostaje duża plama = dużo sebum, mała plamka = ok, brak = sucho; notuj też swędzenie rano i wieczorem w skali 0–10

17 polubień

ja zapisuje w notesie zwyklym, daty i co szczypie

5 polubień

Prosty szablon na 14 dni: 1) rano: mycie/nawilżacz/spf, wieczór: mycie/krem; 2) trzy pytania tak/nie: piecze po 10 min, ściąga po godzinie, świeci do południa; 3) skale 0–5: pieczenie, ściągnięcie, swędzenie; 4) zdjęcie w tym samym miejscu w domu; 5) bibułka dni 1, 7, 14; 6) zero nowych rzeczy w trakcie

4 polubienia

Nie komplikuj za bardzo, bo nie wytrwasz; trzy rzeczy dziennie wystarczą: co użyte, jak się czuła skóra po 30 min, bibułka raz na kilka dni

7 polubień

U mnie sprawdziły się checkboxy: rano/ok/średnio/źle, wieczór też tak samo, plus jedno zdanie komentarza

2 polubienia

Ustaw przypomnienie w telefonie na stałą godzinę i zrób zdjęcie w tym samym oknie, bez lampy; notatkę nazwij dniem, np. D3 wieczór, i wklej krótką ocenę 0–10 oraz bibułkę

18 polubień

serio, kto ma czas na skale i bibułki

10 polubień

@routineexpert_lublin ok, spróbuję tego planu 14 dni, zrobię zdjęcia i bibułkę 1/7/14; dam znać czy skala 0–5 nie jest za mało dokładna

19 polubień

Ja gadałem do dyktafonu po myciu i potem spisywałem jedno zdanie do notatek, wieczorem też

2 polubienia

Jeśli coś swędzi od razu, zapisz składnik który doszedł tego dnia; zrób próbę za uchem: odrobina, 24 h spokoju, dopiero potem cała twarz; jak zaczerwieni, odstaw i wpisz to grubymi literami

13 polubień