hej, jak skrócić rumień po szybkim spacerze w chłodny dzień, gdy twarz grzeje i pali, a naczynka potem długo są czerwone?
Prosty plan: 1) oddychaj przez nos 5-6 minut spokojnie, długi wydech; 2) chłodzenie naprzemienne: żelowy cold-pack owinięty w bawełnę 30 s on/30 s off przez 5 cykli; 3) spryskaj wodą termalną i osusz tylko dociskając; 4) nałóż krem barierowy z pantenolem; 5) testuj nowy produkt punktowo przy żuchwie 24 h i notuj czas zejścia rumienia
dzięki @spfexpert_plock, cold-pack mam, pytanie czy wentylator po kompresie ma sens, czy lepiej nic nie dmuchać?
ja robię łyżeczki z lodówki, przykładam po 20 sekund, bez tarcia, działa spoko, byle nie przy mrozie
nie spinaj się, rumień po szybkim marszu to norma, mi schodzi sam po prysznicu letnim
Przed wyjściem posmaruj policzki cienką warstwą kremu ochronnego albo wazeliny, po powrocie letnia woda, 2 min nosowego oddechu i zimny ręcznik 2x30 s.
ok, @sylwia92 te łyżeczki brzmią prosto, nie rozwalę naczynek tym chłodem, czy lepiej zawinąć w chusteczkę?
U mnie działa: 5 minut marszu schładzającego, w domu mycie letnią wodą, psik termalną, krem z niacynamidem, zero gorących napojów przez godzinę.