Jak skrócić rumień po szybkim spacerze w chłodny dzień?

hej, jak skrócić rumień po szybkim spacerze w chłodny dzień, gdy twarz grzeje i pali, a naczynka potem długo są czerwone?

111 polubień

Prosty plan: 1) oddychaj przez nos 5-6 minut spokojnie, długi wydech; 2) chłodzenie naprzemienne: żelowy cold-pack owinięty w bawełnę 30 s on/30 s off przez 5 cykli; 3) spryskaj wodą termalną i osusz tylko dociskając; 4) nałóż krem barierowy z pantenolem; 5) testuj nowy produkt punktowo przy żuchwie 24 h i notuj czas zejścia rumienia

13 polubień

dzięki @spfexpert_plock, cold-pack mam, pytanie czy wentylator po kompresie ma sens, czy lepiej nic nie dmuchać?

13 polubień

ja robię łyżeczki z lodówki, przykładam po 20 sekund, bez tarcia, działa spoko, byle nie przy mrozie

5 polubień

nie spinaj się, rumień po szybkim marszu to norma, mi schodzi sam po prysznicu letnim

4 polubienia

Przed wyjściem posmaruj policzki cienką warstwą kremu ochronnego albo wazeliny, po powrocie letnia woda, 2 min nosowego oddechu i zimny ręcznik 2x30 s.

11 polubień

ok, @sylwia92 te łyżeczki brzmią prosto, nie rozwalę naczynek tym chłodem, czy lepiej zawinąć w chusteczkę?

8 polubień

U mnie działa: 5 minut marszu schładzającego, w domu mycie letnią wodą, psik termalną, krem z niacynamidem, zero gorących napojów przez godzinę.

8 polubień