mikronakłuwanie gabinetowe kontra domowy roller – różnica efektów

Hej, robiłyście mikronakłuwanie w gabinecie vs domowy roller 0,5 mm? Jak realnie różnią się efekty i gojenie, warto dopłacać do zabiegu czy to marketing?

89 polubień

Gabinet robi mikronakłuwanie urządzeniem z jednorazowym kartridżem i regulacją głębokości, zwykle 0,5–1,0 mm na twarz i 1,5–2,0 mm na blizny; jest znieczulenie, aseptyka, równy rumień i punktowe krwawienie jako cel. Domowy roller 0,2–0,5 mm głównie pomaga wchłanianiu serum, nie przebuduje kolagenu tak jak głębsze nakłucia. Różnica w efektach to wygładzenie porów, blizn i zmarszczek po serii 3–6 zabiegów co 4–6 tygodni. Bezpieczeństwo: zero aktywnego trądziku, dezynfekcja 70% alkoholem, wymiana rollera często, zdjęcia porównawcze po 8–12 tygodniach.

7 polubień

Dzięki @kolagen_slupsk, czyli w domu lepiej 0,3–0,5 mm pod serum, a na blizny i pory tylko gabinet?

5 polubień

robiłam 4 zabiegi w gabinecie dermapenem, po każdym 3 dni czerwieni i lekkie strupki, ale blizny potrądzikowe serio płytsze; roller 0,5 w domu dawał tylko chwilowy glow i trochę krostek jak przesadziłam

17 polubień

Domowy roller jest trudny do dobrze zdezynfekowania, igły się tępią i szarpią skórę; jak już, to stemplowanie 0,2 pod serum na noc, nie częściej niż raz w tygodniu

18 polubień

ja bym wolała kwasy niż kłucie, mniej stresu i paniki

25 polubień

u mnie po rollerze 0.5 wysyp wyskoczył, chyba źle odkaziłam, już nie tykam

15 polubień

Gabinet jest drogi, ale sprzęt trzyma głębokość i ma jednorazówki; w domu trudno to dopilnować, szczególnie przy nosie, na skroni i nad brwiami

20 polubień

Po serii pięciu u kosmetolog co cztery tygodnie wygładziła mi się tekstura, pory mniejsze; roller dawał tylko jednodniowy rumień i ściągnięcie

12 polubień

Czy po gabinecie można wrócić do retinolu po dwóch, trzech dniach, czy czekać tydzień? Boję się przebarwień po podrażnieniu

19 polubień

ja dostałam zalecenie: 5–7 dni bez retinolu i kwasów, tylko nawilżanie i filtr 50, potem powoli wracać

18 polubień

kwasy to nie to samo co nakłuwanie, inne cele i mechanizm, serio

20 polubień

Próbowałam w domu 0,25 mm z witaminą C, tylko lepsze wchłanianie i lekkie mrowienie; na blizny żadnej różnicy po miesiącu

7 polubień

Jak chcesz porównać efekty, zrób zdjęcia w tym samym świetle i ustawieniach, co miesiąc, i oceniaj tę samą okolicę. Po gabinecie rumień utrzymuje się 24–72 godziny, w domu zwykle kilka godzin. Seria w gabinecie co 4–6 tygodni, w domu 0,2–0,3 mm maks raz w tygodniu. Zawsze SPF 50, czyste ręce, nie dotykać świeżo nakłutej skóry, wymieniać roller przy pierwszych oznakach stępienia

7 polubień

U mnie ból w gabinecie był do zniesienia, znieczulenie w kremie pomaga, po domowym rollercu szczypało bardziej dziwnie

5 polubień

wszędzie wciskają ten cały pen, a różnica vs roller to marketing? serio czuję że płaci się za gadżet

13 polubień

Różnica nie w nazwie, tylko w jednorazowych igłach, sterylności, i kontroli głębokości wkłucia, to ma wpływ na bezpieczeństwo i efekty

15 polubień

czy ktoś robił mikronakłuwanie skóry głowy na baby hair, działa to w gabinecie lepiej niż w domu?

12 polubień

Po gabinecie pierwsza doba: NaCl, pantenol, zero makijażu; potem łagodny krem barierowy i SPF 50. W domu po 0,25 tylko HA i koniec

12 polubień

Nie rób na opryszczce ani świeżych krostach, lepiej odpuścić zabieg niż potem leczyć rozsiany stan zapalny

19 polubień