mineralny i bielenie na ciemniejszej karnacji – jakie macie obejścia

hej, mam ciemniejszą karnację i każdy mineralny robi ze mnie ducha; macie sprawdzone obejścia? tint, warstwowanie, mieszanie z kremem, nakładanie gąbką? zależy mi na mineralnych, ale żeby nie bieliły w słońcu i na zdjęciach z flashem

60 polubień

U mnie pomaga nawilżenie + odrobina olejku pod spf, potem wilgotna gąbka dociskająca, a na wierzch lekko przyciemniający puder mineralny w ciepłym odcieniu

13 polubień

@pielegnacja dzięki, spróbuję z gąbką; masz jakieś konkretne pudry przyciemniające, które nie ważą się na filtrze?

12 polubień

Zrób test paskowy na żuchwie: trzy cienkie warstwy SPF, każdą dociskaj wilgotną gąbką bez pocierania; sprawdź w cieniu, słońcu i z lampą w telefonie. Nie mieszaj filtra z kremem/BB, tylko kładź tint/bronzer na wierzch. Szukaj minerałów z tlenkami żelaza

12 polubień

pół palca + ciemny puder i nie bieli mi już

5 polubień

@jaworski spróbuj tintowanych minerałów z tlenkami żelaza, np. Color Science, Altruist Tinted Mineral. Ciepłe odcienie mniej siwą, reapply mgiełką SPF do wyrównania

20 polubień

Szczerze? Odpuść minerały, nowoczesny chemiczny nic nie bieli i wygląda lepiej na ciemnej cerze

3 polubienia