mineralny i bielenie na ciemniejszej karnacji, wasze obejścia

Hej, macie obejścia na bielenie po mineralnym SPF przy ciemniejszej karnacji? Na mnie większość robi siwy filtr, szczególnie na zdjęciach i w cieniu; próbowałam nakładać warstwami, dalej bieli, może tint, bronzer, pudry, co wam działa?

57 polubień

U mnie działa kropla płynnego bronzera na dłoń i mieszam z filtrem, kładę dwie cienkie warstwy po minucie, potem mokrą gąbką docisk, biel znika bez smug.

4 polubienia

@karol90 a który bronzer i ile mniej więcej kropli, bo boję się zepsuć spf, serio?

9 polubień

Zamiast mieszać, nałóż pełną ilość metodą dwóch palców, odczekaj 5–7 minut, potem wklep cienką warstwę tonującego filtra lub pudru z tlenkami żelaza, sprawdź selfie z fleszem i dociskaj wilgotną gąbką zamiast rozcierać.

19 polubień

ja daję żółtawy primer pod spód, wtedy bielenie mniej widać i cała twarz wygląda cieplej, bez efektu ducha

15 polubień

mgiełka z gliceryną po filtrze robi glow i maskuje siwiznę, ale tłusta cera może się świecić jak żarówa, więc lekko

8 polubień

Dobieram tint tylko na strefę T, reszta czysty mineralny, potem róż w kremie i bronzer, różnica koloru się wyrównuje i nie pomarańczowi.

19 polubień

Testuję odcień na linii żuchwy w cieniu i w słońcu, robię fotkę z fleszem, nakładam filtr w trzech cienkich partiach, a tonalny produkt tylko punktowo gdzie bieli najmocniej, to daje kontrolę.

6 polubień

u mnie bieli głównie jak przesadzę z ilością na raz, więc trzy mikrowarstwy lepiej się układają i nie robią kredy

11 polubień

nie ogarniam, każdy mineralny mnie szarzy, jedyne co ratuje to odrobina rozświetlacza na kościach i ciemniejsze brwi

12 polubień

Uwaga na mieszanie filtra z makijażem w dłoni, to może rozwodnić ochronę; bezpieczniej nałożyć pełną porcję, odczekać, a kolor dodać na wierzch cienko, dociskając zamiast trzeć.

13 polubień

Kropelka skwalanu po filtrze na dłonie i tylko delikatny docisk, warstwa wygląda cieplej i nie straszy suchą bielą.

7 polubień

Ja robię szybki test w łazience pod zimnym LED i z fleszem, jak świeci na siwo, dokładam cienko tintu gąbką i jest git.

17 polubień

Wieczorem samoopalacz w kroplach do kremu, rano mineralny i bielenie mniej kontrastuje, zwłaszcza przy oliwkowej skórze.

17 polubień

Mieszam pół na pół mineralny kolorowy z bezbarwnym, nie jest rudy i nie robi maski, ale pamiętam o ilości na twarz.

18 polubień

Prosty tip terenowy: szeroki kapelusz i okulary, cień robi swoje i ten lekki biały woal przestaje wyglądać dziwnie.

12 polubień

bananowy puder na sam koniec, malutko, puchatym pędzlem, żółty ton ściąga siwiznę i nie przyciemnia za bardzo.

7 polubień

Najpierw lekki żel nawilżający, potem filtr, na to baza silikonowa w minimalnej ilości, wygładza odbicie światła i bielenie mniej bije po oczach.

12 polubień

Macie opinie o Ultra Violette Lean Screen na oliwkowej cerze, bieli wam czy przechodzi po kilku minutach?

15 polubień

Oliwka N4, dobrze mi siedzi Ilia SPF z tlenkami żelaza, a do reaplikacji pędzel mineralny z kolorem, nie mieszam w dłoni, tylko warstwa na wierzchu.

18 polubień