niacynamid 4 a przebarwienia pozapalne, cierpliwość popłaca

Używam od 8 tygodni niacynamidu 4% na przebarwienia po pryszczach i chyba faktycznie cierpliwość popłaca, plamki jakby bledsze, zero podrażnień, filtr codziennie. Czy dokładać coś jeszcze wieczorem, czy po prostu jechać dalej i czekać?

48 polubień

U mnie 4% działało dopiero po 10 tyg, ważny filtr i spokój.

8 polubień

@halina1985 dzięki, trochę mnie to uspokoiło, bo liczyłem na szybszy efekt; będę trzymał rytm, rano 4% + filtr, wieczorem tylko nawilżanie, chyba że polecacie coś łagodnego?

7 polubień

Zrób prosty test: 6 tygodni, zdjęcia co 2 tyg. w tym samym świetle; lewa połowa twarzy 4% niacynamid rano pod SPF50, prawa bez, wieczorem delikatny krem; nakładaj po myciu i 10 min przerwy, punktowo na ciemniejsze plamki, zrób próbę uczuleniową najpierw

16 polubień

ja bym dorzucił azelainowy 10% co drugi wieczór

1 polubienie

u mnie 4% spoko, ale jak dorzuciłam kwas azelainowy za często to sucho; lepiej co drugi dzień i na mokrą skórę tonikiem, potem krem

11 polubień

po co te eksperymenty, zdjęcia itd., smaruj i czekaj, inaczej się nie da.

3 polubienia

@polishceramides dzięki, zrobię tak z tymi zdjęciami i lewo/prawo; SPF mam 50 codziennie, zobaczymy za 6 tygodni, dam znać jak poszło

16 polubień

Krótko: bez codziennego SPF50+ z wysokim UVA-PF przebarwienia wrócą, dosmaruj uszy i szyję.

15 polubień