Hej, cienkie włosy i OMO: jakie konfiguracje wam siadły na objętość bez strąków? Jakie odżywki O, jaki szampon M, i co na końcu?
u mnie najlepiej O: Isana niebieska na długości 3 min, M: szampon micelarny Babydream skóra głowy, O: Anwen Emolientowy Irys kapka, potem chłodny nawiew
@anna92 dzięki, ile myjesz długość przy M? i czy daje to większą objętość?
Ja testowałem na cienkich: O1 2–3 min tylko od ucha, M delikatny bez SLES, O2 bardzo lekki w sprayu. Najlepsze: O1 humektant lekki + M micelarny + O2 emolient jedna pompka. Sprawdzałem 4 tygodnie, pomiar objętości na suchych: różnica ~15%. Ważne: nie kłaść O na skórę głowy, spłukiwać letnią wodą.
OMO z Garnier Hair Food papaja, szampon dla dzieci, końcówki serum
Proteiny w O1 mi spuszyły siano, cienkie włosy wyglądały jak druty. Lepiej O1 emolient, M scalp only, O2 kapka odżywki bez spłukiwania.
Przy cienkich polecam O1 krótko i lekko, M spieniony w dłoniach i tylko skóra głowy, O2 w formie mgiełki z lekkim silikonem. Nie trzymajcie długo, 2–3 min max, suszenie dyfuzorem chłodno.
u mnie odwrotnie, O1 z proteiną keratyna mikro, M normalny, O2 zero bo inaczej flak i przyklap
Nie kombinujcie za bardzo, cienkie włosy lubią prosto i lekko
trochę off, ale po OMO zawsze mam baby hair, chyba masaż skóry robi robotę
@microbiomepro1990 dzięki za liczby, masz konkret marki dla O2 w sprayu? i czy przy cienkich lepiej unikać gliceryny w O1 latem?
Spraye: Anwen Mgiełka Emolientowa albo OnlyBio lekkie serum w płynie. Latem gliceryna ok jeśli krótko, lepiej alo lub pantenol w małej ilości.