omo na cienkich włosach – jakie konfiguracje wam siadły

Cienkie, łatwo obciążone włosy + przetłuszczająca się skóra głowy, testuję OMO. Jakie konfiguracje wam siadły, konkrety: czas, produkty, częstotliwość, triki na objętość?

90 polubień

U mnie cienkie, O: psik aloes 1:10 + cienka odżywka emolient 2 min, M: szampon micelarny tylko skóra, O: lekka odżywka z proteinami raz/tydz, chłodny spłuk

27 polubień

@paulinakrawczyk dzięki, aloes Ci nie puszy na długości? jaki micelarny dokładnie, bo nie chcę alkoholu w składzie, i jak często robisz OMO?

21 polubień

Dla cienkich trzymaj O krótko i tylko na długości: O1 lekka odżywka emolient 1–2 min, M delikatny szampon w skórę z emulgowaniem pianą po długości 10–15 s, O2 humektant + kropelka emolientu 2–3 min, spłucz chłodno, odciśnij w mikrofibrę, susz chłodno z głową w dół, testuj raz/3 mycia proteiny i unikaj ciężkich olejów typu kokos przy skórze

14 polubień

u mnie omo tylko puszy, lipa straszna

14 polubień

Sprawdź różne czasy: O1 60–90 s, O2 120 s, a raz w tygodniu pomin O2 i daj odżywkę bez spłukiwania w mgiełce, przy suszeniu nie dotykaj włosów i nie dawaj serum u nasady

7 polubień

O1 silikonowa odżywka cieniutko, M łagodny szampon, O2 bez, daje mi objętość

21 polubień

Mam baby hair i strączkowanie, ratuje mnie O1 aloes + pantenol, M co 2 dzień, O2 emolient na końcówki, zero oleju przy skórze

30 polubień

OMO mi nie siada, za ciężko, wróciłam do klasycznego mycia i lekkiej odżywki, jest lepiej

5 polubień

nie wiem czy pomoże, ale na czapkę też zwracaj uwagę zimą

15 polubień

Konfiguracja na lekką objętość: O1 Anwen emolientowa róża 1 min, M OnlyBio micelarny tylko skóra, O2 Anwen proteinowa magnolia 2 min, spłuk letnio, 2 psiknięcia mgiełki z pantenolem, suszenie dyfuzorem na chłodnym 70%, potem dosuszenie powietrzem, zero dotykania, przed myciem rozczesuję na sucho

9 polubień

@barbara1974 rozumiem, też się boję obciążenia, może skrócenie O1 pomaga, spróbuję, a jaki szampon i odżywka wróciły Ci objętość i świeżość?

12 polubień

Test na dociążenie: po 4 h włosy klapną i skóra swędzi? skróć O2 o połowę albo zamień na spray, a M wmasuj 60 s tylko w skórę

2 polubienia

u mnie najlepiej O1 bez niczego, M delikatny, O2 tylko końcówki

20 polubień

Jeśli skóra głowy wrażliwa, unikaj zapachów, O1 krótko, M bezzapachowy, O2 minimalnie i płucz chłodną wodą

12 polubień