Mam cienkie włosy i chcę ogarnąć OMO: jakie ustawienia O1/M/O2 dają objętość, a nie przyklap, co ile myć i czy lepiej delikatny szampon czy mocniejszy na skórę głowy?
U mnie na cienkich działa O1 lekka emolientowa 2 min, M szampon micelarny rozcieńczony 1:4 tylko skóra, O2 humektant + kropelka silikonu, spłukuję chłodną wodą i suszę głową w dół.
@maria94 dzięki, spłukujesz O1 do zera czy zostawiasz film, i ile trzymasz O2 żeby nie obciążyć? trochę się boję przyklapu
Dla cienkich polecam O1 1–3 min lekka odżywka, M rozcieńczany kubeczkowo 1:5 i tylko skóra, O2 2 min humektant, na koniec 30 s chłodny strumień; test: jeśli pasmo po wyschnięciu klapie, skróć O1 lub daj kroplę proteiny.
mi daje objętość O1 żel aloesowy 1–2 min, M delikatny na skórę, O2 spray emolient na długości, odgniatanie ręcznikiem i suszenie letnim powietrzem, bez dotykania
Ja robię OMO tylko przed ważnym dniem, raz tydzień max, O1 cieniutko, M normalnie, O2 serum silikonowe groch, wtedy włosy nie smętnieją
Uważaj na przehumektowanie, cienkie lubią puch i flak, więc rób OMO 2x/tydz, a raz zwykłe M; raz na 2 tygodnie oczyszczanie SLS i potem lekkie O2, inaczej szybko przyklap
@dermocentrum dzięki, rozcieńczanie 1:5 robisz w butelce czy kubeczkiem przy myciu, i czy przy twardej wodzie ma sens płukanka octowa, bo trochę swędzi mi skóra?
serio nie przesadzaj z maskami, raz na 3 OMO biorę proteinę i starczy, żelatyny nie polecam bo mi skleiła strąki i było słabo
u mnie woda twarda, bez chelatującego szamponu raz miesiąc OMO siada, więc dorzuć czasem EDTA albo cytrynian w składzie
robienie OMO codziennie to bez sensu na cienkich, przetestuj odstępy 2–3 dni, skóra też musi oddychać
Sprawdza mi się schemat: OMO dwa razy w tygodniu, O1 żel aloes + odrobina oleju, M łagodny na skórę, O2 serum silikonowe wielkości grochu, 5 minut plopping i dyfuzor na zimnym
super, dzięki wszystkim, spróbuję O1 krótko i rozcieńczony M, O2 humektant + serum, @cera zrobię też oczyszczanie co 2 tygodnie i dam znać czy uniosło u nasady
Na moich cienkich O1 musi być ultra lekki, typu Isana, M tylko skóra głowy, O2 minimalnie w końcówki, jak przesadzę to mam hełm