osuszanie ręcznikiem przez docisk zamiast tarcia, realny efekt

Ktoś z was sprawdził osuszanie przez docisk zamiast tarcia przy rumieniu i naczynkach? czy to daje realny efekt na dłużej, po ilu dniach to widać? jaki ręcznik najlepiej, jak mocno dociskać i jak długo, bo po tarciu jestem burak

60 polubień

Przy rumieniu warto, bo tarcie potęguje przekrwienie; po myciu przyłóż miękki ręcznik lub ręcznik papierowy, docisk 10–15 s w 3–4 punktach, bez przesuwania, zostaw lekko wilgotną skórę, po tygodniu porównaj połowy twarzy zdjęciami w tym samym świetle

19 polubień

@skincenter33 dzięki, ile wilgoci zostawić przed serum nawilżającym i filtrami? lepszy ręcznik papierowy czy bawełna, i jak z szyją, tylko docisk 10 s, czy krócej, bo tam mam najgorzej

14 polubień

u mnie tarcie kończyło się flarą, docisk z tetry działa lepiej, przykładam 10 sekund na policzki i brodę, zero przesuwania, po tygodniu rumień wyraźnie mniejszy i skóra mniej szczypie

9 polubień

Zrób prosty test: przez 7 dni lewa strona tylko docisk, prawa jak zwykle; po myciu przyłóż 3 warstwy ręcznika papierowego na 15 s x 3 punkty, nie przesuwaj; rób zdjęcia o tej samej porze, porównasz nasilenie rumienia

6 polubień

ja nie widzę różnicy, liczy się woda, temperatura i kosmetyki, docisk wydaje mi się placebo

13 polubień

ja suszę chłodnym nawiewem suszarki, zero tarcia

2 polubienia

@wojciech90 u mnie tarcie to czerwony alarm od razu, więc spróbuję tydzień jak pisał @dermaniacinamide_pl i dam znać, może placebo ale ryzyko małe, najwyżej zostanie więcej wilgoci pod serum

2 polubienia

dociskam ręcznikiem papierowym, zero rolowania kremu, szybciej się wchłania, wogóle mniej mnie piecze

4 polubienia

ja przykładam jednorazowy ręcznik papierowy, potem mgiełka i serum na lekko wilgotną skórę, dzięki temu SPF mniej się roluje u mnie

1 polubienie

Na siłowni mam osobny mały ręcznik tylko do twarzy, w domu przerzuciłem się z frotte na muślin albo ręczniki papierowe, docisk 2–3 razy po 10 s, mniej krostek po goleniu i mniejsze zaczerwienienia

6 polubień

potwierdzam, docisk działa lepiej niż tarcie, ale najpierw delikatnie odciekam wodę dłońmi, wtedy nie muszę tak długo suszyć

20 polubień