reaplikacja po siłowni, jak to ograć logistycznie

Hej, chodzę na siłkę rano i po treningu jestem cała spocona, a zaraz mam dojazd do pracy; jak ogarniacie reaplikację SPF po prysznicu albo jak nie ma czasu na mycie, makijaż, szafki, ręcznik itp., jakie protipy logistyczne?

51 polubień

Ja robię tak: bibułki matujące, szybkie przemycie wodą, ręcznik papierowy, potem stick SPF na twarz i uszy, 3–4 przejazdy na strefę, odciskam gąbeczką podkład.

17 polubień

dzięki @sobczak6, a ten stick Cię nie zapycha przy codziennym użyciu, mam mieszaną i skłonną do zaskórników, i jak ogarniasz szyję gdy włosy mokre?

3 polubienia

Logistycznie działa zestaw w saszetce: 30 ml żel do mycia, składany kubeczek, mini ręcznik z mikrofibry, bibułki, SPF50 fluid i stick. Po treningu: 1) przemyj twarz wodą, osusz dociskając papierem, 2) bibułkami zdejmij pot i sebum, 3) nałóż SPF fluid cienkimi warstwami, 2–3 pompki łącznie, wklepuj dłońmi zamiast trzeć, 4) dołóż stick na nos, kości policzkowe i linię włosów. Test krycia: przyłóż bibułkę, jeśli odbił się równy film, jest ok. Całość 3–4 min.

13 polubień

serio po siłce jeszcze spf, jak zwykle wracam po 19 to już słońca brak, nie demonizujcie

12 polubień

Jeśli robisz makijaż, to reaplikacja pudrem SPF jest najłatwiejsza: duży pędzel, nabierz sporo, strzepnij, dociśnij na skórę zamiast rozcierać, szyja i uszy też, potem mgiełka żeby nie było kredy.

9 polubień

ok, to ma sens, dzięki @krem_sosnowiec, u mnie często wyjście z siłki 10–12, więc słońce jest; @healthypro1977 mega plan, spróbuję z mikrofibrą; @janinadudek, ten puder nie bieli przy włoskach?

14 polubień

Do torby wrzuć: mydło w listkach, składany bidon na szybkie opłukanie twarzy pod prysznicem, chusteczki, stick SPF i małe lusterko, wszystko w woreczku strunowym, wyciągasz w 10 sekund.

1 polubienie

Jak nie chcesz zmywać, użyj metody odbijania: bibułki, potem SPF w płynie nabierz na dłonie i wklepuj, nie rozcieraj, na koniec pędzel z pudrem transparentnym, nie matuj za mocno bo film się ruszy.

16 polubień

ja to robię w aucie pod klubem, bibułki, psik tonikiem i krem z filtrem, idzie ogarnąć serio, tylko nie dotykaj oczu bo szczypie lol

5 polubień