reaplikacja w pracy bez zmywania, stick czy krem

Hej, w biurze ciężko mi zmywać filtr w ciągu dnia, jak najlepiej reaplikować bez mycia twarzy, stick czy krem, żeby nie zrobić glutów?

61 polubień

Jeśli nie zmywasz, najpierw przyłóż chusteczki i delikatnie odciśnij sebum, potem: krem nakładaj wciskając, porcja wielkości dwóch palców na całą twarz; przy sticku zrób 4–6 powolnych przejazdów na każdą strefę i na koniec wklep dłonią, wtedy masz mniej rozmazania, testowo sprawdź w domu dawkę na wadze kuchennej (około 1 g twarz+szyja) i zrób zdjęcie pod lampą UV w telefonie, w biurze powtarzaj co 3 godziny

6 polubień

@polishdermcenter dzięki, a jak z makijażem, puder mineralny pod to zostawić czy lepiej zetrzeć bibułką i potem krem, bo boję się zwarzenia

14 polubień

ja robię tak bibułka, potem stick kilkanaście przesunięć i wklepuje palcami, nic mi się nie roluje

2 polubienia

Przy sticku liczę przejazdy w lustrze: 8 w poziomie i 8 w pionie na policzki, 6 na czoło, 4 na nos, potem delikatne wklepanie

12 polubień

U mnie krem w wersji mini, odciskam sebum chusteczką i wciskam cienkie porcje warstwami, trzy kropki na czoło, policzki, brodę i gotowe

3 polubienia

Spraye SPF w biurze to ściema, dużo leci w powietrze, lepszy stick albo krem

4 polubienia

Ja przy makijażu używam gąbeczki, odciskam tłustość i wciskam krem SPF po kropli, potem cienka warstwa pudru, wszystko trzyma się ok

16 polubień

Żeby uniknąć grudek, daj przerwę minutę po bibułce, potem albo krem wciskany dłońmi, albo stick wieloma ruchami, na koniec lekko przypudruj strefę T

20 polubień

kapelusz z daszkiem na drogę do pracy też robi robotę

9 polubień

Dla brody najlepiej stick, przeczesuję palcami z włosem i pod włos, potem jeszcze jeden przejazd wzdłuż linii szczęki, nic się nie bieli

16 polubień

u mnie stick się wcale nie roluje, krem częściej

10 polubień

Mała waga jubilerska pomaga ogarnąć dawkę w domu, zobacz ile to jest dla twojej twarzy i potem w pracy odtwarzaj podobną ilość

18 polubień

Zrób test w weekend: nałóż połowę twarzy stickiem, połowę kremem, wyjdź na słońce i porównaj pod aparatem UV, zobaczysz co mniej znika

7 polubień

Stick bywa tłusty i świeci, jak masz tłustą cerę, lepszy lekki krem wciskany gąbką i na to odrobina pudru

7 polubień

W pomieszczeniu bez słońca reaplikuj rzadziej, ale jeśli siedzisz przy oknie, celuj w co 3 godziny, stick w biegu, krem gdy masz 2–3 minuty spokoju

6 polubień

ja to robię w windzie lol bibułka dwa ruchy stickiem i siema

4 polubienia

Jak coś się waży, psiknij zwykłą mgiełką wody, zrób film wodny i wtedy wciśnij krem, po minucie lekko przypudruj, działa na grudki

13 polubień

Skóra wrażliwa lepiej znosi mineralny stick bez zapachu, szybkie przejazdy i delikatne dociskanie, zero tarcia, u mnie brak podrażnień

13 polubień

nie dotykaj twarzy brudnymi rękami przed kremem, bibułka najpierw

4 polubienia