SPF + re-aplikacja w biurze bez zmywania – w czym wychodzi najczyściej

Hej, mam melasmę i biurowy open space; chcę reaplikować SPF bez zmywania i bez kleju/ciastka. Co wychodzi najczyściej: stick, cushion, spray, puder mineralny? Sezon grzewczy, skóra mieszana. Szukam realnych patentów do biura

57 polubień

U mnie najczyściej wychodzi stick, ale najpierw bibułka matująca i dociskanie, nie rozcieranie. Noszę BOJ i nic się nie waży, reaplikuję w toalecie po obiedzie

17 polubień

@grazyna1983 dzięki, który stick nie robi woskowej tafli? Mam lekki zarost, boję się białych smug na włoskach i zjeżdżania z nosa na okulary

13 polubień

Najczyściej wychodzi sekwencja: bibułka (albo czysta chusteczka), potem 2–3 spraye mgiełką SPF z 10–15 cm, na koniec dociskanie suchym padem/cushionem, bez tarcia; zamknij usta, nie wdychaj. Testowałem SPOTMYUV i lampą UV – pokrycie trzyma, mniej rusza makijaż niż stick, na brodzie omijaj gęsty cynk

18 polubień

puder spf u mnie pyli i osiada w porach, najczyściej wyglądam po cushionie z filtrem, gąbeczką stempluję policzki i nos, zero grudek w biurze

19 polubień

Jeśli chcesz najczyściej, bierz stick o wysokim poślizgu i tylko stempluj. Zrób prosty test: czarna rękawiczka nitrylowa, dotknij policzka i sprawdź transfer. Po reaplikacji leciutko przypudruj ryżowym, kołnierz zostaje czysty

1 polubienie

Spray brudził mi kołnierz koszuli, stick w kieszeni wygrywa, szybki i bez plam

15 polubień

to cushion to podkład czy filtr w poduszeczce, gubię się trochę

14 polubień

@marta95 są dwa typy: BB z filtrem i filtry w poduszce; do czystej reaplikacji w biurze bierz to drugie, dociskaj gąbką, nie rozcieraj, szukaj SPF50 i wysokiego UVA, nie zapomnij o uszach

3 polubienia

ja robię bibuła + BOJ sunstick w kiblu, nie bieli, tylko trzeba dociskać a nie mazać

2 polubienia

Spraye w biurze to słaby pomysł, dawka niepoliczalna; stick albo cushion z filtrem i konsekwentne stemplowanie daje mniej bałaganu i pewniejsze pokrycie

3 polubienia

Dzięki za głosy. @routineexpert_lublin gdzie kupić te naklejki SPOTMYUV do sprawdzenia pokrycia? @polishtoner testowałem dziś bibułkę + stick i było spoko, tylko na okularach trochę śladów, może muszę dłużej docisnąć

12 polubień

Najczyściej na makijażu wychodzi mi pędzelkowy puder SPF w tubie, ale robię trzy przejazdy na każdą strefę, potem delikatny docisk dłonią, inaczej w porach siedzi i wygląda sucho

2 polubienia

ja w aucie pryskam mgiełką, wiem że źle

4 polubienia

Panowie, na łysinę w biurze najlepszy stick, stempluję, zero smug i nie błyszczy tak jak krem

6 polubień

Prosty test czystości: po reaplikacji przyłóż biały ręcznik papierowy do policzka, zerknij czy coś zostaje; sprawdź kołnierz po godzinie i ekran telefonu. Daj produktowi 5 minut, zanim dotkniesz twarzy

4 polubienia

U mnie mineralny puder SPF krzyczy w porach i sucharkuje, najczyściej wyglądam po sticku dociśniętym po bibułce i ewentualnie muśniętym transparentnym pudrem na strefie T

18 polubień

welur czy lateks do stemplowania, co mniej brudzi i ładniej siada?

9 polubień

@elastyna_jaworzno welur mniej przesuwa makijaż, lateks pije mniej produktu; psiknij odrobinę wody termalnej na gąbkę, będzie czyściej i bez pyłu

11 polubień

Miałem smugi od sticka na brodzie, pomogło przeczesanie zarostu grzebykiem przed reaplikacją i dociskanie wzdłuż włosków, nie pod włos

16 polubień