SPF zimą w mieście, codziennie czy tylko słoneczne dni

Hej, czy zimą w mieście używacie SPF codziennie czy tylko w słoneczne dni, pracuję głównie w biurze i trochę dojeżdżam tramwajem

55 polubień

Ja daję SPF50 codziennie, mam przebarwienia i bez tego odzywają się nawet w pochmurne dni

17 polubień

dzięki @karolina101, masz coś lekkiego co nie bieli i nie zapycha, skóra mieszana, makijaż na to wchodzi okej

5 polubień

UVA jest obecne cały rok i przenika przez chmury oraz szyby, więc w mieście też warto, zwłaszcza przy przebarwieniach; nakładaj ilość dwóch palców na twarz i szyję, rano po kremie, reaplikuj gdy długo jesteś na zewnątrz, w biurze przy oknie też rozważ dołożenie po południu zimą śnieg odbija promienie mocno

2 polubienia

Jeśli chcesz sprawdzić ilość, zrób test w domu: wyciśnij 2 paski na palce wskazujący i środkowy, to pokryje twarz, na szyję podobnie; filtry lepiej trzymają się po 10 minutach przerwy między kremem a SPF

10 polubień

ja smaruje tylko jak świeci mocne słońce, podkład ma spf

16 polubień

Podkład ma SPF na opakowaniu, ale w normalnej ilości nie uzyskasz ochrony, trzeba osobny krem z filtrem pod makijaż

7 polubień

to jak jadę tramwajem i siedzę przy szybie, to też się liczy, @spfexpert_plock, czy wystarczy raz rano w takim dniu

16 polubień

UVA przechodzi przez szybę, więc jeśli siedzisz przy oknie ponad godzinę, dołożenie po kilku godzinach ma sens; jeśli słońca brak i siedzisz dalej, poranna warstwa wystarczy

5 polubień

U mnie zimą SPF30 w mieście, chyba że śnieg i długi spacer, wtedy biorę 50 i dosmarowuję policzki, nos i czubek czoła

16 polubień

Panowie, przy brodzie wcierajcie filtr z włosem i pod włos, inaczej plamy od słońca zostają

11 polubień

Jeśli maska pillinguje filtr, odczekaj dłużej po kremie, użyj cieńszych warstw i dociśnij na końcu dłonią, nie rozcieraj, można też zmienić kolejność na filtr przed maską wieczorem próbuj inną maskę

6 polubień

A co z witaminą D, przecież filtry ją blokują i potem wszyscy mamy niedobory, trochę strach

3 polubienia

Filtr zmniejsza syntezę D, ale nie do zera, zimą i tak jest niska; badaj poziom, suplementuj rozsądnie i łap słońce w południe po kwadransie bez poparzeń

10 polubień

szczerze, większość filtrów klei się i świeci, nienawidzę tego uczucia zimą pod czapką

10 polubień

masz może jakieś tanie, lekkie propozycje do miasta, @skinlab89, skóra mieszana, lubię mat ale bez przesady, do tramwajów i biura

18 polubień

Szukaj lekkich filtrów chemicznych o żelowej konsystencji, często opisanych jako sebum-control; w drogerii aptecznej są budżetowe, zwracaj uwagę na komfort i brak bielenia

8 polubień

Reaplikacja na makijaż: sprawdza mi się mgiełka SPF albo gąbeczka z odrobiną filtra, delikatne stemplowanie zamiast rozcierania, potem puder i dalej dzień

11 polubień

Mam 60 lat, nigdy się nie smarowałem zimą i żyję, bez przesady z tymi filtrami

4 polubienia

Też tak myślałam, dopóki nie wycięli mi znamienia, teraz wolę lekki SPF rano niż panikę po wynikach histo

15 polubień