świąd skóry głowy po siłowni, jak to ogarnąć bez agresywnych środków

hej, po siłowni zawsze swędzi mnie skóra głowy, bez łupieżu. nie chcę ostrych szamponów. jak to ogarnąć delikatnie po treningu, jakieś pro tipy?

58 polubień

U mnie pomogło szybkie spłukanie głowy letnią wodą i chłodny nawiew, zero gorąca

8 polubień

spoko, @jacek1993 a mycie bez szamponu po każdym treningu nie zapcha porów albo coś?

8 polubień

Po treningu: 1) spłucz skórę głowy letnią wodą 30–60 s, bez szorowania; 2) osusz dociskając ręcznik, nie trzeć; 3) jeśli musisz użyć szamponu, rozcieńcz 1:3 w butelce i myj tylko skórę, nie długości; 4) zrób prosty test za uchem: kropla szamponu 15 min, jeśli piecze lub swędzi, zmień; 5) raz w tygodniu płukanka z wody z odrobiną octu jabłkowego 1:10; 6) pierz czapkę i ręcznik po każdym treningu; 7) susz chłodnym nawiewem

17 polubień

mi denerwował pot pod czapką, pomogła mgiełka z wody termalnej po spłukaniu i jedna kropla żelu aloesowego w skórę, bez drapania

8 polubień

u mnie winna była sól z potu, spłukuję, luz

12 polubień

Sprawdź proste rozcieńczanie i tzw. test kubeczka: kropla szamponu do wody, jeśli piany jest jak szalona, to za mocny. Szukaj pH ok. 5,5, pantenol, bez silnych zapachów, myj skórę, długości tylko pianą

6 polubień

ocet? serio, na siłce będziesz pachnieć jak sałatka, średnio to widzę

13 polubień

dzięki @polishdermatologist, zrobię to rozcieńczanie i płukankę 1:10, czapki piorę częściej, dam znać

8 polubień

Jeśli swędzenie nie mija, sprawdź twardość wody paskiem z marketu; twarda potęguje osad potu. Pomaga łagodny szampon z betainą i rozcieńczanie, a po treningu możesz spłukać skórę wodą butelkowaną, czasem to robi różnicę

4 polubienia

u mnie pomogła bawełniana opaska na trening i chłodny nawiew, nie drapię

5 polubień

szampony dla dzieci nie zawsze są delikatne, sprawdź skład i test za uchem

19 polubień