vitamin C w pochodnej tetra, lepiej znosi moja skóra, macie podobnie

hej, klasyczna witamina C zawsze mnie szczypała i robiła rumień, a tetra w olejku wchodzi gładko i skóra ją lepiej znosi, mam melasmę, trochę zbledła; używacie tetry, jakie stężenia i kiedy nakładacie, rano czy wieczorem?

62 polubienia

u mnie tetra tylko rano pod spf, 10%, no stinging, przebarwienia bledną powoli.

8 polubień

dzięki @lewandowska8, też myślę o 10%, teraz mam 5% i spoko, pod krem z filtrem siada ok, nie roluje, będę zwiększać.

9 polubień

Tetra jest tłusta, więc daję po toniku i przed kremem, 3x tygodniowo.

16 polubień

Pamiętaj o SPF 50 codziennie, też zimą; witamina C przyspiesza rozjaśnianie, ale bez filtra melasma wraca jak bumerang.

5 polubień

Jeśli macie wrażliwą cerę, zróbcie test: kropla za uchem na 48 h, potem 2–3x/tyg przez 2 tygodnie, dopiero później codziennie; tetra 10–15% zwykle wystarcza; nakładajcie na suchą skórę, odczekajcie 10 min, potem krem i SPF.

10 polubień

u mnie na policzkach zero podrażnien, serio, tylko troche tłusta strefa T potem

8 polubień

Nakładam tetre na lekko wilgotną z esencją i jest lepiej, bo mniej ściąga, potem krem z ceramidami, filtr ostatni.

9 polubień

Czy komuś tetra zapchała pory, bo mam skłonność do zaskórników i boję się olejowego nośnika?

13 polubień

u mnie nie, ale dokładam lżejszy krem i myję łagodnym żelem, bez ciężkich olejów, @patrycja_1991 spróbuj rzadziej na start.

10 polubień

Dobrze działa łączenie tetry z prostym humektantem pod spód, a na wierzch krem z ceramidami; stężenie 10% na dzień, 15% raczej na noc u wrażliwych.

17 polubień

Cena tych tetrowych serum jest chora, biorę tańsze 5% i dokładam cierpliwość, po 2 miesiącach coś widać.

3 polubienia

u mnie żadnej różnicy po 6 tygodniach, może oczekuję cudów, melasma jak była tak jest

7 polubień

też byłam niecierpliwa, @zofia_1963, dopiero po 8 tygodniach zrobiło się wyraźniej jaśniej, trzymam filtr jak pisał @filtry i nie odpuszczam, chyba to robi różnicę.

1 polubienie

U mnie tetra 12% zero pieczenia, klasyk palił.

8 polubień

Sprawdzajcie PAO, olejowe witaminy C utleniają się wolniej, ale i tak trzymajcie butelkę szczelnie i z dala od słońca.

6 polubień

Miałam 20% i wysyp drobnych krostek, zeszłam na 10% co drugi dzień i jest git.

19 polubień

Łączę tetre z niacynamidem rano, spokojnie się lubią, wieczorem retinol, bez mieszania w jednej aplikacji.

14 polubień

Uważajcie na zapachy w olejkach, potrafią podrażniać bardziej niż sama witamina C; jak macie AZS, lepiej bezzapachowe.

20 polubień

Daję kroplę na dłoń, rozcieram i wciskam w policzki, omijam nos gdzie łojotok, zaczynałem 2x tygodniowo, potem co drugi dzień, zero łuszczenia.

13 polubień