włosy elektryzują się zimą jakie humektanty w sprayu

zima, suche powietrze i czapki robią mi z włosów balon, chcę zrobić spray z humektantami na elektryzowanie, co polecacie i w jakich stężeniach, gliceryna, pantenol, aloes, kwas hialuronowy?

47 polubień

Przy niskiej wilgotności trzymaj humektanty nisko: w butelce 100 ml daj 2 ml gliceryny, 2 ml pantenolu, 1 ml betainy, reszta woda lub hydrolat; psikaj lekko, potem kropla serum na dłonie i wygładź długości; najpierw test na jednym paśmie

11 polubień

@cosmetologistpro1985 dzięki, mam glicerynę i pantenol, betainy brak, może być sam mix 2%+2% i woda?

2 polubienia

u mnie najlepiej działa mgiełka 1% gliceryny + 1% kwas hialuronowy 1% roztwór, na to odrobina odżywki bez spłukiwania w dłonie, czapka z bawełnianą podszewką

15 polubień

ja psikam hydrolatem różanym, mniej się puszą serio xD

2 polubienia

Sprawdź wilgotność w mieszkaniu: poniżej 35% trzymaj humektanty maks 2%, powyżej 50% możesz 3%; dobre combo: 1% gliceryny + 1% pantenolu + 1% propanediolu, psik tylko w długości, nie skóra głowy, unikniesz przyklapu

6 polubień

I jeszcze trik antystatyczny: grzebień metalowy i kropelka odżywki z wodą na dłonie, rozetrzeć i przejechać po wierzchu włosów, działa na czapkę sezon

3 polubienia