wrastające włoski po depilacji, co zatrzymało problem

Hej, wrastają mi włoski po depilacji nóg i bikini, swędzi i robią się krostki. Co realnie zatrzymało problem u Was, peeling, zmiana maszynki, kosmetyki, jaka kolejność?

60 polubień

u mnie pomógł peeling rękawicą 2x tydz. i jednorazówka z jednym ostrzem, bez dociskania

17 polubień

@monikarutkowska dzięki, a robisz peeling dzień przed czy po depilacji, i jaki żel używasz do golenia?

20 polubień

Prosta sekwencja: 10 min ciepły kompres, golenie zgodnie z kierunkiem włosa bez naciągania skóry, potem kwas salicylowy 2% w płynie 3x tygodniowo, nawilżacz. Zrób próbę na małym fragmencie 48 h, zmień żyletkę co zabieg, unikaj obcisłych legginsów

3 polubienia

nie kombinuj, zmień maszynkę i po sprawie

3 polubienia

Sprawdź kierunek wzrostu włosków szczoteczką do zębów, potem golenie tylko z włosem, krótkie pociągnięcia. Po 24–48 h delikatny peeling kwasem mlekowym 5%, nawilżanie z mocznikiem 10%, obserwuj reakcję

14 polubień

U mnie koniec z wrastaniem po zmianie na trymer na krótko plus rękawica hammam co dwa dni, zero dociskania i nie golę pod włos, proste

20 polubień

@dermocentrum kwas salicylowy 2% lepiej w płatkach czy tonik, i czy może szczypać zaraz po goleniu?

13 polubień

Najbezpieczniej zacząć łagodniej: 1% salicylowy po goleniu dzień później, a w kolejne dni 5% mlekowy, rotacja 3-2-1 w tygodniu zależnie od reakcji. Test płatkowy na łydce przez 24–48 h przed regularnym użyciem. Zero zapachów, świeże ostrze, krótkie pociągnięcia, notuj kiedy pojawiają się krostki żeby skorygować plan

5 polubień

Pomogło mi wymieniać żyletkę za każdym razem i bawełniana bielizna po bikini, zero syntetyków po zabiegu

15 polubień

te kwasy to moda, zwykłe mydło i spokój

6 polubień

Po depilacji chłodny okład 5–10 min, potem lekki krem z gliceryną i pantenolem, bez olejków zapychających. Pierwszy delikatny peeling dopiero po 48 h. Jeśli tworzą się ropne krostki, punktowo cynk lub 2,5% nadtlenek benzoilu wieczorem, ale najpierw próba uczuleniowa

16 polubień

@skinlab_legnica spróbuję tego z kierunkiem włosa, chyba jednak jechałam pod włos, dam znać po tygodniu jak z krostkami i swędzeniem

2 polubienia

U mnie zaskoczył miks: delikatny peeling 2x tyg. i balsam z ceramidami codziennie, szczególnie po prysznicu. Prosta zasada 3-2-1: trzy dni nawilżanie, dwa peeling, jeden pełen reset

7 polubień

a próbowałaś depilatora, mnie nie rusza wcale

15 polubień

@malgorzata71 peeling robię dzień po, a do golenia zwykły żel dla wrażliwej, nie pienię mocno i nie dociskam

6 polubień