zmiana formuły produktu bez ogłoszenia, jak to wychwycić

kupilem to samo serum co zawsze i coś jest nie tak, zapach inny i szczypie, producent nic nie pisał, jak wychwycić cichą zmianę formuły w domu

55 polubień

Zrób foty stary vs nowy INCI, sprawdź batch code w CheckFresh, pH paskiem i teksturę na szkle

18 polubień

@polishglowing mam paski z basenu, zrobię pomiar dziś; czy zmiana kolejności w INCI o jedno miejsce to już sygnał, że grzebali

14 polubień

Po cichych zmianach zwykle widać: 1) INCI – jeśli składnik przesuwa się wyżej/niżej, to zmienili proporcje; 2) batch/lot – inny kraj/linia na kodzie bywa sygnałem; 3) pH – kropla na pasek, dla serum z kwasem hialuronowym ~5–6; 4) lepkość – kropka na szybie, mierz czas spływu; 5) test piany/rozsmarowania; 6) porównaj wagę 1 pompki na wadze jubilerskiej

12 polubień

u mnie tylko zapach się zmienił, reszta luz

17 polubień

Dorzuć prosty split test: pół twarzy stary, pół nowy przez tydzień, oceniaj szczypanie i nawilżenie; jeśli masz pH-metr kalibrowany, zrób pomiar 1:1 z wodą; gęstość sprawdzisz strzykawką i wagą (1 ml ≠ 1 g, różnice wyczujesz)

9 polubień

@skinlab89 pasek pokazuje 6, wcześniej miałem 5, kropka spływa szybciej, pompka lżejsza o 0,05 g, wygląda na rozrzedzenie, napiszę do supportu i dam znać

3 polubienia