„zmienili formułę i nie ogłosili” – jak to wykryć po zachowaniu skóry

@polishdermatologist dzięki, mam paski pH, dziś porównam. Stara butla 5,5 była, zobaczę czy nowa skacze i dłużej się wchłania, dam znać po dwóch dniach

13 polubień

Zwróć uwagę na zapychanie brody. Jeśli po tygodniu nowe, twarde grudki w tych samych miejscach, zwykle dodali cięższy olej albo wosk, choć INCI małe roszady, wtedy zmieniam częstotliwość użycia

7 polubień

Jest szybki test pilingowania: policz ruchy masujące do pierwszych kulek pod podkładem. Jeśli było 30, a jest 10, zmienili gumy lub ilość silikonów w bazie, notuj ten wynik przez trzy dni dla pewności

4 polubienia

Jak pachnie inaczej po godzinie, to ślad innego konserwantu, u mnie tak wychodziło, rumień był większy po nocy

7 polubień

Czasem producent zmienia dostawcę surowca i partia pachnie ostrzej. Skóra reaguje, choć nazwa składnika ta sama i INCI bez zmian, różnice jakości robią robotę zawsze

12 polubień

Warto fotki robić co rano przy tym samym świetle. Widać czy rumień się utrwala i błysk rośnie, ja tak wyłapałem jedną zmianę

17 polubień

Przy serum białkowym patrz na pianę przy wstrząsaniu, inna piana to inny układ, serio to widać

20 polubień

@exfoliationpro1979 zrobiłem wagę i pH, nowa wchłania się 2x dłużej i ma pH 6,2, roluje się po 12 ruchach. Wygląda na zmianę, piszę do producenta, dzięki wszystkim za rady i cierpliwość

19 polubień